Saturday, February 19, 2011

Tips kekal kan hubungan....

1. TIGA PERKATAAN AJAIB
Just Said I LOVE YOU.... I MISS YOU... but remember, jgn sesekali ucap I HATE YOU.. hehehee...

2. HAYATI HUBUNGAN ANDA
Hargai dan hayati hubungan anda seperti baru bermula...

3. TERUSKAN KEHIDUPAN BIASA
Just be yourself! kebanyakan orang cuba menjadi seperti apa yg diinginkan oleh pasangannya. itu memang betul, tapi kena ingat.. kita tak perlu berlakon menjadi orang lain, kalau benar cinta korang kuat satu same lain, pasti korang saling menerima pasangan masing2 ape adenye...

4. JANGAN TERLALU ROMANTIS
memang lah boring bila pasangan kite kurang romantis kan... cakap pon ikot sedap die je... tapi sebenarnye kite perlu berterima kasih sbb orang yang kurang romantik nie merupakan orang yg jujur. Orang yg romantis nie pulak selalu bg ayat bunga2... mmg best dgar kn, tp kalau da hari2 maun eh tak boring!

5. KOMUNIKASI SECARA TERBUKA
Komunikasi nie penting dalam kehidupan... cara terbaek, berkomunikasi la secara open minded... susahnye bila ckap tu kne cover2 kn... tp,, jgn lah bercakap sampai menyakitkan hati pasangan kite... cakap la yg sedap2 didengari... hehe...

6. JANGAN KELAM KABUT
Jika pasangan anda orang popular dan dikenali ataupun seorang yang peramah tambah pulak handsome, janganlah kelam kabut dan cepat cemburu. Hati si dia tetap milik anda. Jangan kerana sikap anda yang kelam kabut tidak tentu arah membuatkan si dia meluat dan berpaling arah.. yer! jangan cepat menggelabah... cemburu tak tentu pasal.. kang ade pulak yg kena tinggal kang.. haha

7. PEKA DAN SENSITIF
Sensitif dan peka terhadap apa juga perubahan si dia. Mungkin si dia tidak meluahkannya dan mengharapkan keprihatinan anda. Selesaikan apa sahaja masalah bersama dan sentiasa ada disisinya bila diperlukan. Buat la cam korang ckit... law dier demam tu suh la makan ubat ke... apa ke... ngeh2... sharing is caring, what...?

8. BIARKAN CABARAN DAN DUGAAN DATANG
Ada yang berkata, hubungan tambah manis selepas berjaya melewati pelbagai dugaan dalam percintaan mahupun alam berumahtangga. Itu akan emmbuatkan kita lebih mengenali pasangan. Jangan pula cepat melatah dan jadikannya sebagai masalah besar.
 (sayang..... semoga kita berjaya melepasi segala dugaan yang mendatang okeyh... Luv U..)

No comments:

Post a Comment