Monday, April 9, 2012

Kerja Oh Kerja

Monday Blues?
Hurmm..
Sometimes, pernah jugak aku rasa bosan dengan kerja.
Hari-hari menghadap benda yg sama.
Perkara yg sama.
Dokumen yg sama.
Muka-muka yg sama.
Bosankah aku?

 < ASTAGHFIRULLAH >

Ya Allah, Tuhan yg Maha Berkuasa
Jauhkanlah diriku dari sifat kemalasan.
Jadikanlah aku seorang hamba yg mensyukuri nikmat yg diberi.
Sesungguhnya kerja itu suatu ibadah.
Hilangkanlah segala keluh kesah dari diriku.
Semoga aku mampu menjalankan tanggungjawab ini dengan sebaiknya.
Semoga aku melaksanakan tugasanku dengan amanah dan istiqomah.

_ Aamin _


Saturday, April 7, 2012

Finally . .

Salam Jumaat peeps!

Yes people, i finally chose him!

Walaupun kami kenal tidak lama, tapi Alhamdulillah. 
Kami ambil keputusan untuk bernikah.
Mungkin bercinta selepas kahwin lebih indah.
Bab Jodoh kan rahsia Allah.
< Insyaallah >
Kita mengharap yang terbaik. Kita mencuba yang terbaik. 
Kita berusaha sedaya upaya.
Selebihnya kita berserahlah pada yg Maha Kuasa.

Tuesday, April 3, 2012

** LOVE **


Jika Allah telah menetapkan sesuatu buat kamu ia akan tetap menjadi milikmu. 
Seandainya bukan, yakinlah Allah akan menggantikan ia dgn yg lebih baik.

** LOVE **


Monday, April 2, 2012

I'm Back ! =)

Assalamualaikum....

Dah lama tak jejak jari jemari kat keyboard nih.  Rasa mcm menggegel pulak. 
Lately aku agak busy. Yeke? ohh tidak.. mungkin aku yg sengaja membusy kan diri. 

>> Busy nak kejar sasaran kerja tahunan yg tak tersasar-sasar lagi! <<
>> Busy dengan kelas menjahit <<
>> Busy dengan kawan-kawan, erkk <<
>> Busy dengan family <<
>> Busy memecah dan membuang lelemak tepu  <<
>> Busy layan encik boyfiee <<

Yang paling owsemm, busy nak carik baju nikah, mak andam, fotografer, hantaran.. macam2 ek.. Ouchh! fenin mak. yang paling fenin bila terpaksa menurunkan berat badan a.k.a berdiet. adeh! itu sangat menzalimi badan sendiri. Lagi-lagi bila orang nak blanje makan, kita buat-buat kenyang. Memang seksa! Glurpp, glurpp, glurppp.....
Haaisshh da start merepek!
Credit pic to Encik Google
Ya Allah,
Permudahkanlah segala urusan kami untuk bersatu dibawah restu dan redha dari-Mu. Satukanlah hati kami sebagaimana Engkau satukan hati Muhammad SAW dan Siti Khadijah. Titipkanlah kemesraan antara kami agar kebahagiaan itu kekal abadi. Amiin . .